Jdi na obsah Jdi na menu
 


Licence krok za krokem

24. 2. 2013
1. ČLENSTVÍ V JEZDECKÉM ODDÍLE
I když máte svého vlastního koníka a trénujete u sebe doma, pro složení zkoušek a hlavně pozdější účast na závodech musíte být zapsaní v některém z jezdeckých oddílů registrovaných pod ČJF. Samozřejmě není nutností mít tam svého koně ustájeného nebo do oddílu aktivně docházet, ale to závisí na domluvě a podmínkách členství každého klubu. Chcete-li závodit, určitě vám nebude úplně jedno, koho budete reprezentovat. Seznam klubů najdete npř. stránkách vaší oblasti ČJF.

 
2. PŘIHLÁŠKA KE ZKOUŠKÁM
Nyní se již musíte rozhodnout, kdy a kde se ZZVJ zúčastníte. To totiž rozhoduje i o způsobu podání přihlášky (zpravidla ji však podává trenér nebo vedoucí oddílu). Po zvolení termínu zkoušek je třeba obrátit se na sekretariát dané oblasti a zde zjistíte bližší informace (oblast zkoušek nemusí být oblastí vašeho oddílu!). Jsou zde většinou vypsaní již přihlášení uchazeči, volná místa, kapacita atd (maximální počet je 20). Ke zkouškám se přihlásíte telefonicky, e-mailem nebo formulářem uvedeným na daném webu. Nejlepší doba je tak měsíc před zkouškami, ale to záleží na zájmu uchazečů. Je také třeba zaplatit na účtu oblasti zápisné ke zkouškám (500 Kč), ke kterému si pořádatelé zpravidla ještě účtují organizační náklady (to je různé - kolem 200 Kč). Někdy se však platí až na místě v den zkoušek.
 
 
3. ZKOUŠKA
A je to tady! Aby jste se stali majitelem jezdecké licence, musíte úspěšně projít všemi čtyřmi částmi zkoušky - testy, předvedení koně, drezura a parkur. Orientační časový rozvrh je následující:
8:00 - kandidáti se shromáždí, dostanou přidělena startovní čísla (1 - 20), zkoušející je informuje o průběhu zkoušek
9:00 - předvádění a vodění koně
- drezurní úloha (1 - 20)
14:00 - skoková zkouška (20 - 1)
16:00 - testy
17:30 - hodnocení všech účastníků
Pokud vše zvládnete a bylo vám ozmámeno "splnila", obdržíte jakýsi formulář (žádost o vydání licence jezdce), který poté odešlete na sekretariát vaší oblasti ČJF spolu s vaší průkazovou fotkou (zezadu podepsanou), názvem klubu a rodným číslem. No a do několika dnů máte tu vytouženou licenční průkazku na stole! ;)

 
4. S LICENCÍ V KAPSE
Teď už se můžete účastnit oficiálních závodů ČJF (nezapomínejte, že váš závodní kůň taky musí mít licenci!), avšak k tomu musíte začátkem každého roku zaplatit poplatek 300 Kč na novou sezonu. A pak hurá na kolbiště! :)
 
 
 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář